sangrea.se

Kontintentalsäng
Hem > Kontintentalsäng

Vad är en kontintentalsäng?

Vad är egentligen en kontinentalsäng? I sökandet efter den perfekta sängen kan du ha stött på begreppet kontinentalsäng. En kontinentalsäng är inte bara en säng, utan en upplevelse av komfort, design och kvalitet som ger dig de bästa förutsättningarna för en god natts sömn. I denna artikel kommer vi ta dig igenom begreppet vad är en kontinentalsäng.

Vad menas med kontintentalsäng?

En kontinentalsäng kännetecknas av dess unika trelagerskonstruktion: underbädden, resårmadrassen och bäddmadrassen. Varje lager fyller en specifik funktion för att ge optimal komfort och stöd. Den är särskilt populär i nordiska länder på grund av dess lyxiga utseende och förmåga att anpassa sig efter varje individs sovbehov. I dagens samhälle med dess höga tempo och stressfaktorer är sömnen väldigt viktig. 1177 har en väldigt bra artikel om precis sömnens vikt för en bra hälsa.

Underbädden

Underbädden i en kontinentalsäng är oftast den mest stabila delen. Den är designad för att ge sängen dess form och stabilitet, och fungerar som grundpelaren i sängens konstruktion.

Resårmadrassen

Resårmadrassen ligger ovanpå underbädden och ger det primära stödet. Den innehåller fjädrar som anpassar sig efter din kroppsvikt och form, vilket fördelar trycket jämnt och ger stöd där du behöver det mest.

Bäddmadrassen

Bäddmadrassen är det översta lagret och har direktkontakt med din kropp. Dess uppgift är att ge extra komfort, och den kan ofta bytas ut eller justeras för att möta specifika sovpreferenser.

Fördelar med kontinentalsäng

De har fördelen av flera lager av dämpning, samt att de ofta har en zonindelad fjädring som gör arr de anpassar sig efter din kropp på ett väldigt bra sätt. Nödvändigtvis behöver det inte vara mer ergonomiska än alla andra sängar men med rätt val av madrass samt bäddmadrass får du alla förutsättningar för att ha bäst säng ur en ergonomisk synpunkt.

Vanligtvis kan man välja olika fasthet på madrassens olika sidor (dubbelsängar). Det är fördelaktigt om ni är två som sover och gillar olik hårdhet. Kontinentalsängar är dessutom väldigt sköna. Många gillar hur kontinentalsängen fjädrar och ger stöd och föredrar att sova i en sådan typ av säng.

Några ytterligare fördelar är:

  • Trelagerskonstruktion: Ger optimal balans mellan stöd och komfort.
  • Anpassningsbar: Möjlighet att justera komforten efter personliga preferenser.
  • Lyxigt utseende: Estetiskt tilltalande och passar väl in i de flesta sovrum.

Vad är skillnad mellan kontinentalsäng och ramsäng?

Skillnad mellan kontinentalsäng och ramsäng är:

En kontinentalsäng har tre skikt 

I botten finner du en ramsäng som utgör sängens ram. Denna är omgiven av en träram som ser till att sängen är stabil och ökar hållbarheten. I nästa skikt är det en resårmadrass som är sängens huvudsakliga komfort. I det översta lagret är bäddmadrassen som går att anpassa efter ditt behov. Det finns allt från latex till madrasser i det populära Tempurs memory skum.

En ramsäng är 

En praktisk säng där man kombinerar komforten med användarvänligheten. Den står endast på fristående ben och har två madrasskikt. Nederst är ramsängen som är själva stommen för sängen. Dess fjädrar och stoppning utgör sängens primära komfort. Ovanför är bäddmadrassen som nämnt ovan går att anpassa efter behov.

Typer av fjädrar i madrassen

Fjädrarna i en madrass spelar en avgörande roll för komfort och stöd.

Pocketfjädrar

Pocketfjädrar är individuellt inkapslade fjädrar som rör sig oberoende av varandra, vilket ger skräddarsytt stöd.

Cylinderpocketfjädrar

Cylinderpocketfjädrar är en vidareutveckling av pocketfjädrar, där varje fjäder har en cylindrisk form för ännu bättre tryckfördelning.

Bonellfjädrar

Bonellfjädrar är länkade fjädrar som ger en fastare känsla och är vanligtvis billigare än pocketfjädrar.

Vanliga frågor

Är kontinentalsäng skönare?

Ja, många anser att kontinentalsängen erbjuder överlägsen komfort tack vare sin trelagerskonstruktion som ger balanserat stöd och mjukhet.

Vad kostar en bra kontinentalsäng?

Generellt sett börjar bra kontinentalsängar från cirka 10 000 kr och kan gå upp till 50 000 kr eller mer för premiumvarianter. Priset på en kontinentalsäng kan variera beroende på kvalitet, märke och material. 

Hur länge håller en kontinentalsäng?

En kvalitativ kontinentalsäng kan hålla i 10-15 år med rätt skötsel, men livslängden kan variera beroende på användning och materialkvalitet.

Hur hög är en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är vanligtvis mellan 50 och 70 cm hög, inklusive ben, men höjden kan variera beroende på modell och märke.

Komplettera din kontinentalsäng med en handgjord sänggavel i rotting

Kontinentalsängar, kända för sin komfort och lyxiga design, kan enkelt förhöjas med en sänggavel i rotting. Rotting, som är ett naturligt och hållbart material, lägger till en rustik känsla i ditt sovrum och kan matcha nästan vilken inredning som helst. En sänggavel i rotting kan också bli en konversationsstartare, särskilt om du berättar att du har gjort den själv! Genom att lägga till en DIY sänggavel i rottingväv till din kontinentalsäng får du inte bara en elegant estetik utan också en personlig touch i ditt utrymme. Lär dig hur du gör din egen sänggavel i rotting här.

Förvandla din kontinentalsäng med en unik trä-sänggavel

Trä är tidlöst, hållbart och kan förvandla atmosfären i vilket rum som helst. Med en kontinentalsäng som grund kan en trä-sänggavel ge den perfekta balansen mellan modern lyx och naturlig skönhet. Och vad kan vara mer tillfredsställande än att skapa en egen sänggavel i trä? Med rätt verktyg och lite träbets kan du skapa en sänggavel som speglar din stil och personlighet. Oavsett om du gillar en mörk valnötsfinish eller en ljus eknyans, kan en DIY trä-sänggavel vara höjdpunkten i ditt sovrum. Läs vår steg-för-steg sänggavel i trä – DIY guide för att skapa din egen här.

Kombinera optimal sömn med avslappning i en massagefåtölj

I dagens snabba och stressfyllda värld är det viktigare än någonsin att ge kropp och sinne den återhämtning de behöver. Medan en kontinentalsäng erbjuder en överlägsen komfort genom sin unika trelagerskonstruktion, garanterar den också en god natts sömn genom att anpassa sig efter varje individs behov. Men tänk dig att kombinera denna djupa sömn med avslappningens konst under dagen. Efter en natt i din kontinentalsäng, varför inte ta en paus på arbetsplatsen i en avkopplande massagefåtölj? Att hyra en massagestol för ditt företag kan vara en fantastisk idé. Det erbjuder anställda en chans att koppla av och återhämta sig, vilket i sin tur kan leda till ökad produktivitet och välbefinnande.